• Home
  • /Overzicht huurders

Overzicht huurders

Op het Fokker Logistics Park vindt u verschillende huurders met uiteenlopende bedrijvigheid. Samen met andere bedrijven op het park maakt u gebruik van onze diensten en maakt u het park. Heeft u interesse om deel te worden van onze huurders, dan horen wij graag van u.

In alle jaren dat wij al op het Fokkerterrein gevestigd zijn, is het park gegroeid naar een duurzaam opgezet logistiek park wat past bij verantwoord ondernemerschap.

Fokker Services

 

Agility

Met meer dan 20.000 medewerkers in 100 landen behoort Agility tot één van ’s werelds grootste leveranciers van logistieke dienstverlening. In Nederland is het bedrijf gevestigd te Oude Meer en in Rotterdam. De vestigingen in Nederland fungeren vooral als Gateway voor het Agility netwerk. De kernactiviteiten op het park bestaan uit luchtvracht, contract logistics en wegtransport. Daarnaast biedt Agility een compleet pakket aan douanefaciliteiten. Agility BV heeft de status van AEO.

Apex Logistics

Apex verzorgt logistiek op het gebied van zee –en luchtvracht, import en export en pakket en koerier service. Daarnaast houdt Apex zich bezig met het afhandelen van elektronische transacties en integraal ketenbeheer.

Aramex

Opgericht in 1982 is het bedrijf snel uitgegroeid tot wereldwijd merk bekend om zijn aangepaste diensten en innovatieve aanbod. In januari 1997 werd Aramex het eerste Arabische bedrijf dat zijn aandelen verhandelde op de NASDAQ beurs. Na vijf jaar succesvolle handel werd Aramex in februari 2002 weer privé-eigendom. In juni 2005 ging Aramex publiek op de Dubai Financial Market (DFM) als Arab International Logistics (Aramex). De aandelen werden verhandeld onder ARMX. Tegenwoordig biedt het bedrijf werk aan meer dan 13.900 mensen op meer dan 354 locaties in 60 landen. Aramex levert wereldwijd diensten als expeditie, logistiek, warehousing, informatie management oplossingen, e-business oplossingen en online winkeldiensten.

DSV

DSV is een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen. Naast wegtransport bieden ze ook oplossingen voor zee- en luchtvracht, shortsea, intermodaal transport en expreszendingen. Ook kunnen ze op maat gemaakte projecttransporten voor u begeleiden.

DSV heeft kantoren in meer dan 80 landen verspreid over de hele wereld. Daardoor heeft DSV de beschikking over een internationaal netwerk van eigen depots en magazijnen.

 

ECMS International Logistics

ECMS International Logistics N.V. (Chinese naam: Yi Ke Man [易客] is opgericht in 2013. ECMS is een technologiebedrijf gericht op meerwaarde voor ondernemingen en de individuele consument via het ontwikkelen en beheren van e-commerce-platforms, affiliate marketing en full-service internationale logistieke diensten. ECMS onderhoudt strategische relaties met bekende binnenlandse en buitenlandse ondernemingen. Ons servicenetwerk omvat de Verenigde Staten, Europa, Japan, China, Korea, Hong Kong, Taiwan, Singapore en Maleisië. ECMS exploiteert logistieke en distributie centra in Los Angeles, Chicago, New York, Amsterdam, Londen, Seoul, Tokyo, Hong Kong, Tianjin, Shanghai, Beijing en Guangzhou. Het strategische doel van ECMS is het verminderen van de complexiteit die een belemmering vormt bij grensoverschrijdende e-handel en het creëren van betere shopping ervaringen voor zowel retailers als hun klanten.

Evides

Evides Industriewater is gespecialiseerd in maatwerk. Ze leveren diverse kwaliteiten proceswater; van voorgezuiverd oppervlaktewater tot hoogwaardig gedemineraliseerd proceswater. Daarnaast is Evides één van de meest vooraanstaande specialisten op het gebied van afvalwaterzuivering. Zo zuiveren ze het afvalwater van bedrijven op het industrieterrein van Schiphol, in het Sloe-gebied (Vlissingen) en Delfzijl, evenals het gebied Den Haag/ Delft.

Door de zuivering van afvalwater uit te besteden, hoeven bedrijven niet te investeren in de realisatie en het onderhoud van een eigen afvalwaterzuivering. Evides Industriewater ontwerpt, bouwt, financiert en onderhoudt deze installaties op basis van DBFO-contracten (Design, Build, Finance & Operate). Zo wordt afvalwater optimaal, duurzaam en volgens de geldende regelgeving gezuiverd en kan het bedrijf zich concentreren op haar core-business.

Flight Simulation Company

Flight Simulation Company (FSC) biedt trainingen vluchtsimulatie voor diverse vliegtuigen. Jaarlijks traint FSC 1500 piloten voor meer dan 150 luchtvaartmaatschappijen. FSC biedt een ongeëvenaarde ervaring met Flight Crew Training met 12 eigen vluchtsimulatoren.

FSC biedt volledige vluchtsimulatoropleidingen voor Airbus A320, A330, Boeing 737-300, 737-800, 747-400, 767, 777, 787, Dornier 328JET en Embraer 190.

Fokker Services

Fokker Services beschikt op het Fokker Logistics Park over goed uitgeruste werkplaatsen om onderhoud en reparaties te verrichten aan vliegtuigcomponenten. Op deze locatie worden onder andere hydraulische, pneumatische en mechanische componenten maar ook cockpit instrumenten gereviseerd en getest. Daarnaast worden in kleine hoeveelheden ook nieuwe componenten gefabriceerd. Naast Fokkerklanten worden deze diensten in toenemende mate verricht voor andere klanten, zoals Boeing- en Airbus operators of reparatiemakelaars die de flexibiliteit en snelheid van Fokker Services waarderen. De kennis van Fokker wordt gebruikt voor het ontwerpen van verschillende modificaties. Ze lanceren meer dan 300 nieuwe modificaties per jaar voor verschillende soorten vliegtuigen, zoals Airbus A320, Boeing 737, Bombardier, Dash 8, CRJ en Fokker. Enkele voorbeelden zijn de Electronic Flight Bag (EFB)-oplossing voor de iPad, interieur oplossingen en het GNSS-navigatie systeem. Dit maakt Fokker Services de grootste modificatieleverancier ter wereld op een retrofit basis.

Fokker Services heeft drie vestigingen in Nederland: Vliegbasis Woensdrecht (Business Park Aviolanda) met een grote hangarfaciliteit, de componenten werkplaats op Schiphol en het hoofdkantoor in Hoofddorp. Daarnaast zijn er vestigingen in Atlanta en Lagrange, Georgia, Verenigde Staten, evenals een in 2012 gebouwde “state of the art” hangarfaciliteit op Seletar Airport in Singapore.

NorthC

NorthC is met elf onderling verbonden datacenters het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland. Daarnaast heeft NorthC twee datacenters in Zuid-Duitsland en drie in Zwitserland. Tot de klanten van NorthC behoren zowel grote organisaties en overheidsinstellingen als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. NorthC wil in 2030 volledig CO2-neutraal opereren, aan de hand van vier duurzaamheidspijlers: 100% groene energie, groene waterstof, optimaal gebruikmaken van restwarmte van de datacenters en modulair bouwen.

Panalpina

De Panalpina Group is een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van supply chain oplossingen. Het bedrijf combineert haar kernproducten van Air Freight, Ocean Freight en Logistics om wereldwijd geïntegreerde, op maat gemaakte end-to-end oplossingen voor elf kernindustrieën te leveren. Panalpina legt de behoeften van de leveranciers van haar klanten op, in hoeverre ze veeleisend zijn, op basis van diepgaande industriële knowhow en aangepaste IT-systemen. Energy and Project Solutions is een gespecialiseerde dienst voor de sector energie- en kapitaalprojecten. De Panalpina Group heeft een wereldwijd netwerk met ongeveer 500 vestigingen in meer dan 70 landen en werkt samen met partnerbedrijven in meer dan 90 landen. Panalpina heeft wereldwijd ongeveer 14.500 medewerkers die een uitgebreide service leveren aan de hoogste kwaliteitsnormen – waar en wanneer.

XPO Logistics

XPO Logistics is een mondiale top-tien leverancier van geavanceerde supply-chain oplossingen voor de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Wereldwijd bekend als een van de grootste en meest totale leveranciers van transport, logistiek en freight forwarding.

In Nederland opereert XPO Logistics vanuit meer dan 21 verschillende locaties met het hoofdkantoor gevestigd in Eindhoven. Dagelijks zetten 3.200 medewerkers zich in voor de supply chain uitdagingen van de diverse klanten; hoe verschillend of specifiek deze ook mogen zijn. De onderneming beschikt over meer dan 615.000 vierkante meter opslagruimte en circa 200 voertuigen om alle mogelijke logistieke- en transportactiviteiten te kunnen bewerkstelligen. In Nederland onderscheidt XPO Logistics zich door haar deskundigheid binnen de sectoren: retail, high-tech, e-commerce, fashion en food.